Wij zijn de seizoenenLeven en werken is vandaag erg gericht op expansie, op groei, op meer, op groter, op beter. Het lijkt alsof het alleen maar lente en zomer mag zijn. We willen het liefst dat deze groei voortdurend toeneemt. Een minder moment noemen we een terugval of een depressie. Alsof de perioden waarin geen zichtbare groei plaatsvindt – de herfst en de winter- er niet bij horen, alsof ze niet inherent zijn aan het leven. Voortdurende expansie leidt echter tot uitholling, oververhitting en implosie (of burn-out).

In deze vierdaagse opleiding -één dag per seizoen- dompelen we ons onder in het eigene van elk seizoen. Elk seizoen roept immers andere vragen en thema’s in ons op. We leggen de link met leven en werk en proberen ook hierin het ritme van de natuur te laten terugkomen: groei en expansie worden afgewisseld met herbronning, loslaten en rust (herfst, winter). Of hoe een diepgaand integreren van de verschillende aspecten van elk van de seizoenen leven en werk meer in balans brengt.

Doelgroep: hulp- en zorgverleners die meer balans willen brengen in leven en werk en zich hierbij wil laten inspireren door de seizoenen.

Begeleiders: Rudi Timmermans en Goedele Slots.

Data en uren: 7 oktober 2017, 20 januari 2018, 24 maart 2018 en 23 juni 2018. We hebben er bewust voor gekozen de opleiding op zaterdagen te plannen omdat er in het weekend vaak meer rust en ruimte wordt ervaren dan op een dag in de week.
We werken van 10u tot 17u. Elke dag kent eenzelfde ritme: inleiding op het thema, een wandeling in de natuur, stilte en persoonlijke verwerktijd, uitwisseling met de andere deelnemers, afsluiting en vooruitblik.

Tot de eigen, unieke beleving komen, vraagt tijd. Die tijd nemen we graag. Trage vragen hebben vaak een omweg nodig om beantwoord te worden. We werken met twee lesgevers om zo kwaliteitsvol te kunnen werken.

Prijs: voor de 4 dagen: 540,- (vegetarische maaltijd inbegrepen)

Locatie: we zijn te gast in de Kluizerij in Affligem, voor een wegbeschrijving zie www.dekluizerij.be

Inschrijven : kan tot 4/9/17 door een mail te sturen naar goedele@wijkplaats.be