Caroline Damman

Van opleiding ben ik klinisch psychologe en cognitief gedragstherapeute. Gedurende 15 jaar heb ik gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg als hulpverlener, trainer en ouderbegeleider. Op dit moment ben ik als docent verbonden aan de bachelor orthopedagogie van Odisee. Ik doceer psychologie en praktijkgerichte vakken en begeleid jongvolwassenen in hun stageproces. Dit combineer ik met mijn privé-praktijk als therapeut.

De kaders aangereikt vanuit ACT, mindfulness, het oplossingsgericht werken en de cognitieve gedragstherapie ondersteunen mij in het begeleiden van deze processen.

Met mensen op pad gaan intrigeert me, inspireert me, daagt me uit en brengt me in mijn flow. Ik geloof dat mensen - ondanks moeilijke levens- en werkomstandigheden – heel veerkrachtig zijn. Samen aan de kant gaan zitten, een zoekendebril opzetten en relevante thema’s exploreren ervaar ik als een privilege. Aanmoedigen en bemoedigen om (opnieuw) te leren genieten van de lichtheid en vrolijkheid in het leven, gedragen vanuit ervaren diepgang. Op weg gaan om zelfzorg en veerkracht te versterken door in te zetten op de eigen sterktes en kwaliteiten. Draagkracht stutten en verstevigen.